Järkättiin aussietreffit Päivilänvaaralle naisten päivän kunniaksi. Alun perin idea oli Marin, ja juhlan aiheena Wallun 2-vuotissynttärit, mutta Mari sai parannella kotona flunssaansa sillä välin, kun Hilkka haki Wallun mukaan treffeille.

Hanna ja Jatsi tulivat meille puolilta päivin ja lähdimme kävelemään kohti treffipaikkaa eväiden ja pulkan kanssa. Päivilänvaaran lähellä Aija ja Rini liittyivät seuraan, ja leppoisassa kelissä kiipesimme hiki hatussa vaaran laelle. Paikalta poistui juuri retkeilevä perhe, joten meillä oli kituva hiillos jo odottamassa. Kosteat puut vaativat aika tavalla virittelyä, ennen kuin saatiin kunnon tulet aikaan, mutta siinä ehdittiin tehdä Rinille ampumisharkat ja sitten lähdettiinkin takaisin alas muita vastaan. Hanna laski pulkalla ja saikin huimat vauhdit korkealta vaaralta. Koiraparat eivät tienneet mitä mokomasta asiasta olisi pitänyt ajatella, mutta eipä kukaan tarttunut kiinni.

Hilkka saapui Wallun ja Kirin kanssa, ja hiukan myöhemmin Satu ja Sirkku pikkuisen Susun kanssa. Susu oli heti hurjan reipas ja jaksoi kiivetä ylös vaaralle, hillua siellä perillä koko ajan ja vielä juosta takaisin alas autolle! Pois lähtiessä ilmeisesti jo väsynyt Wallu pääsi ärähtämään Susulle, mutta säikähdyksestä selvittyään Susu ei ollut moksiskaan. Harmittaa kuiteskin kun ei tullut vahdittua tarkemmin.

Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein mukavaa; savustuimme ("savu seuraa pässinnussijaa", sanoi Hanna) sopivasti ("kuten asiaan kuuluukin", sanoi Hilkka) makkaranpaistossa ja Marin lähettämät pullat maistuivat kaikille. Synttärisankari Wallu ja kaikki muutkin saivat kuivattuja kuoreita ja pullaa - Susu taisi saada myös vähän makkaraa. Pami ja Kiri olivat niin onnellisia taas tavattuaan pitkästä aikaa, ja Unskikin nautti silminnähden tilaisuudesta, vaikka yrittikin taas esittää, että jaettaisiin vuorot ja tehtäisiin jotain järkevää. Aija malttoi tuskin tehdä muuta kuin istua takapuoli ja polvet märkänä hangessa koiria kuvaamassa - mutta kyllä niistä kuvista tulikin hienoja! 

Kylmä alkoi kalvaa meitä ihmisiä, kun paikallamme kökötimme kylmässä kodassa, joten tuli aika lähteä kotiin. Takaisin päin mennessä vielä muutamat laskivat mäkeä - Hanna laski kolme isoa mäkeä meille kävellessämme.Kiitos kaikille kivasta päivästä! Koirat ovat nukkuneet siitä saakka.

Hieman Aijan kuvasatoa tässä:

Jatsi ja taas yksi kieli-ilme!

Iloinen Unski.

Kiri ja päivän komein häntä.

"Äiti, leikittäis! Joohan?"

Sitä saa mitä tilaa.

Rini ja Wallu hippasilla.

Susu hyppää...

... pituusennätyksen!

Kaikki kauniisti, vas.: Jatsi, Wallu, Unelma, Kiri, Pami, Rini, Susu ja Sirkku.