...sanoi Kirsi eilen vepe-treeneissä. Totta, tänä kesänä on aina ollut ihana ilma! Nytkin oli tyyntä ja leppeää, Marjalan kanavalla harvinaista.

Alkajaisiksi Pami teki viennin täyteen matkaan. Pelastusliivit löysivät perille, ja juuri kun Mari ojensi kätensä ottaakseen esineen vastaan, Pami irrotti. Ohjeitteni mukaisesti Mari sanoi "anna", ja Pami nosti esineen uudelleen Marille ja sai palkan. Hyvä!

Sitten alettiin harjoitella ensimmäistä kertaa veneeltä veneelle vientiä. Aluksi siten, että lähtövene oli lähellä rantaa, ja toinen vene siitä suoraan kauempana rannasta. Koska liike sujui mainiosti, seuraavaksi tehtiin siten, että lähtövene oli hieman kauempana rannasta ja toinen vene viistosti hieman kauempana. Loistavasti meni sekin! Pami ei epäröinyt yhtään, ja tuntui tykkäävän hommasta kovasti. Palkkana oli aina lelu vastaanottajalta.

Lopuksi vielä harjoiteltiin kerran avoimen luokan veneen hakua. Siinä ei huomauttamist, mutta toivoisin, että Pami kisoisi venettä hiukan pitemmälle rantaan.