Eilen kokoontui taas muutama pohjoiskarjalainen aussieharrastaja koirineen Joensuun Koivuniemen koirapuistoon. Mukana olivat Hanna & Jatsi, Mari & Wallu, Johanna & Jesse sekä minä Unskin ja Pamin kanssa.
Eipä ole puolitoista tuntia hujahtanut aikoihin niin sutjakasti! Enimmäkseen vain seisoskelimme ja juttelimme, ja koirat telmusivat keskenään. Puistossa oli nimittäin niin mielettömän liukasta paikoitellen, että ei paljon huvittanut kävellä.
Nopeasti taas aussiet muodostivat lauman, ja jokainen uusi puistoon tulija piti tietysti koetella. Kaikki sujui kuitenkin sopuisasti; vain kerran piti Jesselle karjua kunnolla, kun se ryhtyi tappeluun toisen nuoren uroksen kanssa. Jesse asettui kyllä Johannan kertatorumisella - kiltti poika. Mutta selvästi kävi taas ilmi, että niin erilaisia kuin nämä viisi aussieta ovatkin, niin ne ymmärtävät paremmin toisiaan, kuin muut niitä. Nuori sakemanniuros kävi kiukkuamassa että sen kanssa pitäisi myös leikkiä. 5 kk vanha lapinkoira yritti käydä määräilemässä. Aussiet vaan katsoivat hitaasti sekä näitä molempia, että kaikkia muitakin. Toisten koirien omistajat olivat niistä paljon kiinnostavampia kuin toisten koirien leikkiyritykset. Sisäänlämpiävää porukkaa.