Uusi vuosi, uudet tuulet. Uuden vuoden aattona tupamme täyttyi penneleistä kun Hanna, Jedi, Pinja ja Mai toivat 8 tilipitappia temmeltämään joulukuusen juurelle. Vuosi vaihtui rauhaisasti pentujen pientä elämää seuratessa. Viikonlopun aikana riitti hulinaa: pentuja kävivät katsomassa isä-Jessen omistaja Johanna vanhempineen, Nalan uusi perhe Kuopiosta, Sanni ja Eeva, Hanna, Kimmo, Atte ja Jenna. Tällä kertaa villikkosisarukset Hippa ja Toma joutuivat viettämään aikaa pihalla, vaikka yrittivätkin aktiivisesti pyrkiä myös talon sisäpuolelle. Toman sinisilmät tuijottivat tuvan ikkunasta vähän väliä. Pami riemastui lapsosistaan ja kävi onnellisena kurmoottamassa niitä pariin otteeseen lumihangessa.

Unelma ja Pami ovat ihastuneet pentuihin - tai Pami ehkä enemmänkin pentujen ruokiin ja puruluihin, ja Unski pentujen leluihin. Unelma käy kyllä usein juttelemassa pentujen kanssa, heiluttelee niille häntää ja tökkii niitä kuonollaan. Harmi vaan, kun mokomat pyrkivät roikkumaan tisuissa.

Pami onkin sopivasti edelleen valeraskaana, maitoa tulee edelleen vähän. Siksi en laske Pamia penneleiden kanssa, vaikka Pampula kyllä mielellään leikkisi pienten kanssa. Siitä on niin ihanaa maata pentutarhassa ja antaa pienokaisten kiipeillä ylitseen ja pureskella itseään. Valvotusti saavat olla yhdessä, mutta Pamin tisuille en pieniä päästä.

Unelma on hiukan sairastellut: oikeanpuoleinen pitkä selkälihas on jumittanut  jo jonkin aikaa. Sitä on hoidettu nyt Helin luona hieronnalla ja mikrovirralla sekä kotona kipulääkekuurilla, B-vitamiinilla ja Back On Trackilla. Kuntoutuminen saattaa kestää, sillä vaiva ei mummelin menoa hangessa haittaa. Riekkaseminen pakkasessa ei varmaankaan tee kovin hyvää. Yritän hillitä menoa hihnalla, mistä muori ei kyllä tykkää. Paranemaan päin tuo nyt on kuitenkin, varotaan vain, ettei tulisi takapakkia kuten lihasjuttujen kanssa helposti saattaa käydä.