... itse asiassa jo viime viikolla, mutta Pamin juoksun takia menimme mukaan vasta nyt. Pami muisti ihan selvästi, mikä on homman nimi heti kun ajettiin kanavan rantaan. Se oli aivan innoissaan, ja alkulämmittelynä otettu hyppy veneestä sujui hienosti; Pami jopa meni jo rannalla itse veneeseen istumaan kuin hoputtaen soutajia matkaan. Sitten otettiin veneen haku. Ensimmäisellä käskyllä Pami ei lähtenyt, vaan eteni vain vatsaa myöten veteen ja piippaili vähän, mutta toinen käsky jo sai sen matkaan. Ilman epäröintejä se ui veneelle ja veti veneen köydestä rantaan.

Kun oli kerran kaksi venettä ja tarpeeksi väkeä paikalla, niin päätettiin harjoitella vielä avoimen luokan veneen tuontia. Liike sujuu siis näin: Minä menen koiran ja soutajan kanssa toiseen veneeseen, joka soudetaan n. 50 metrin päähän rannasta. Toinen vene, jossa on soutaja ja avustaja, tulevat meidän veneen ja rannan väliin (n. 30 m. rannasta). Koiran tehtävä on käskystä hypätä veneestä, uida "ajelehtivalle" veneelle ja vetää se köydestä suoraan rantaan.  

Teimme liikkeen ensi lyhyellä matkalla. Aluksi leikitin Pamia vesilelulla rannalla, ja jätin sitten lelun näkyville tolppien väliin rantahiekalle. Sitten liikettä suorittamaan. Pami hokasi homman heti. Se tarttui innolla kelluvaan köyteen ja veti veneen tarmokkaasti suoraan rantaan, ja jäi sitten riekkumaan lelun kanssa. Toisen kerran otettiin jo pitemmästä matkasta, ja tälläkin kertaa liike sujui hienosti! Miun taitava pikku saukko!