Ajelin viikon kuluessa Kilpisjärven pohjoispuolelta Helsinkiin ja takaisin. Vaikka koirahommissa olinkin, niin eipä ollut aikaa vierailla yhdenkään kasvatinomistajan tai kaverin luona. Anteeksi siis kaikki matkan varrella asuvat! Pohjoisen reissu meni supsikkaasti Hilkan kanssa rupatellessa, eikä parhaita päiviään viettävän Kirin kanssa tullut mieleenkään lähteä kahvittelemaan urostaloihin. Kaikki ajat, mitkä eivät kuluneet ajamiseen, käytimme koiran kanssa ulkoiluun ja lepäämiseen.

Etelään ja takaisin ajo ei tuntunut juuri miltään Norjan reissun jälkeen. Yksin köröttelin Vantaalle kirpeässä pakkassäässä. Main synnytyspoltot alkoivatkin heti samana yönä; puoli kahden aikaan se tuli herättämään. Olin nukkunut edellisenä yönä tosi vähän, ja välillä olin niin väsynyt, että oli ihan paha olo. Aamuun mennessä meillä oli kuitenkin 8 sievää pentua laatikossa pontevasti maitoa mussuttamassa ja koko päivä menikin niitä ihastellessa. Seuraavana yönä nukuimmekin pitkät yöunet ja sekin päivä meni leppoisasti ulkoillessa ja pentulaatikon äärellä. Mai on erinomainen äiti ja Hanna hoitajana parhaasta päästä!

Ihan loistava loma siis kaiken kaikkiaan! Ainoa miinuspuoli oli, että omat koirani joutuivat olemaan kotona ikävissään lähes koko ajan. Eipä ole tullut treenattuakaan. Voi olla, että meistä ei sinne toko-kokeisiin Pamin kanssa ole. Pakkasta on jatkuvasti parikymmentä astetta, eikä huvita tehdä ulkona muuta kuin pitää vauhtia yllä.

Tässä vielä Likka (alinna), Uula ja Tikru.