Kyllästyin jo joulunviettoon ja lähdin kaupunkiin tottiskentälle molempien kanssa. Löytyihän sieltä sellainenkin paikka, jossa ei ollut kovin liukasta tai nilkkoihin asti vettä. Otin molemmilla tottisliikkeitä kahdessa erässä tarkoituksena tarkistaa, mitä pitäisi hioa.

Pami: - seuraaminen ja perusasennot. Alussa aina meinaa kontakti vähän herpaantua, mutta saan sen kyllä paranemaan nopeilla suunnan- ja vauhdinmuutoksilla ja epäsäännöllisellä palkkauksella. Perusasennot alkaa parantua pikkuhiljaa, olen ottanut tavaksi harjoitella niitä myös ruokakupin kanssa kotona. Ei vai pidä ataa periksi. - liikkeestä istuminen. Ei huomautettavaa. Kisoissahan se ei istu kuitenkaan. - luoksetulo. Tätä olen harjoitellut yleensä erikseen siten, että jätän koiran istumaan tai maahan. Pamin luoksetulo on nopea ja tulee tarpeeksi lähelle kun patukka on palkkana. - liikkeestä maahanmeno. Alan pikkuhiljaa harjoitella voittajaluokan liikettä, eli juoksusta maahanmenoa. Nyt tein niin, että otin seuraamisosan kävelyvauhtia, ja kun koira meni maahan, lähdin juoksemaan. Ekalla kerralla Pami meinasi lähteä perään, mutta annoin uuden käskyn ja palkkasin. Pari toistoa meni paremmin. - noudot. Tasamaanoudossa on hiukka saalistuksen makua, eli Pami tökkää kapulaan etutassuillaan. Otin korjaukseksi muutaman noudon lähietäisyydeltä siten, että jätin koiran kapulan taakse istumaan ja pyysin tuomaan siitä. Näin myös luovutus on rauhallisempi, eikä niin kauhean riemukas - Pamilla on usein tapana tökätä kapula mua vasten. Hyppy- ja estenoudossa ei huomautettavaa: upeat, lennokkaat hypyt, kova vauhti, hyvä ote, kaunis luovutus. - liikkeestä seisominen. Tässäkin otin kerran käynnistä seisomaan jäämisen, ja kun se meni hyvin, lähdin juoksemaan koiran jäädessä seisomaan. Hyvin pysyi, mutta liikahti hieman, kun palasin takaisin. Pari toistoa auttoi asiaa. - eteen lähettäminen. Otin liikkeen vähän niin kuin palkkana, pelkkä eteenmeno patukalle, ei maahanmenoa. Ja sitten riekkumista ja taistelua patukan kanssa.

Unski: - seuraaminen. Liekö tyttö syönyt liikaa jouluna, vai miten se oli niin rauhallinen! Lyhyitä pätkiä, käännöksiä, tempon vaihteluja. Aika hyvä. - liikkeestä istuminen. Ei huomautettavaa. - luoksetulo. Vauhtia saisi olla enemmän, mutta en viitsinyt laiskuuttani toistaa. Olisi pitänyt. - liikkeestä maahanmeno. Siis juoksusta. Voisi mennä aavistuksen nopeammin, mutta olen tyytyväinen. - noudot. Itse olisin antanut täydet pinnat kaikista. Paremmat kuin koskaan. Näitä Unski rakastaa eniten, joten ei passaa harjoitella liikaa. - liikkeestä seisominen. Nyt onnistui kävelystä seisominenkin heti ekalla kerralla. Juoksusta seisomisessa ei huomautettavaa. - eteen lähettäminen. Samalla tavalla palkkana kuin Pamille. Ja sitten hauskan pitoa.

Treenien jälkeen käytiin puistolenkillä Linnunlahden metsikössä. Kotiin tultua molemmat vaikuttivat kovin tyytyväisiltä ja väsyneiltä.