Viiru oli kutsunut siskonsa Valon ja Viian kylään sunnuntaina. Pienet jaksoivat telmiä vaikka kuinka kauan lumihangessa. Me ihmiset nautimme kevättalven tunnelmassa kahvitellen ja pienokaisten höpellystä seuraillen. Sirkku otti kuvia ja kaivoi agilitykeinun hangesta, mitä tietysti piti heti pienten kanssa kokeilla. Viia ja Valo eivät tainneet tajutakaan, että kävivät agilityesteellä. Lopulta kun riiviöt alkoivat tosissaan puutarhurin hommiin, päätimme lähteä kotiin. Pensaiden kevätleikkauksille oli kuitenkin vielä hiukan liian aikainen ajankohta. Kiitos, oli mukavaa!

Muutoin Viian elämään kuuluu uusia asioita, mm. kaulapanta. Ällö. Mutta ei sitä melkein huomaakaan, jos juoksee ja leikkii oikein kovasti. Panta laitetaan kaulaan vain ulos lähtiessä. Yhden kerran kokeilin sille hihnaa, ja se lähti heti peruuttamaan. Tässä siis koulutusvinkki kaikille, jotka haluavat opettaa koiralleen peruuttamista.

Lenkeillä käydään välillä kahdestaan, välillä mummojen kanssa yhdessä. Viia saa juosta irrallaan, mutta otan sen syliin tietysti isoa tietä ylitettäessä. Ja aina kun se tulee luokse tai ottaa kotaktia vierestä, se saa namia ja kehuja. Eilen kävimme katsomassa suurta maailmaa eli Liperin kirkonkylää. Viia ilahtui nähdessään lenkkeilijän juoksevan suoraan meitä kohti, ja lähti menemään häntä pystyssä vastaan. Mutta täti juoksikin ohi! Mitä ihmettä? Ja heti kohta toinen! Kyllä siinä riitti pienellä koiralla ihmettelemistä. Ja entäs sitten autot! Aina kun auto kiiti ohi, piti ihan istahtaa ja ihmetellä sitä vauhtia ja hurinaa!

Sen sijaan kattoremontti ei ole kuulkaas yhtään mitään. Aamuisin seitsemältä tulee 3 setää meidän pihaan, kiipeää katolle ja alkaa mahdoton paukutus ja moottorisahaaminen. Vanhat kattopellit ja lankut lentelevät, miehet harppovat edestakaisin ja uutta kattoa naulataan pyssyllä kiinni. Pikkukoira on ihan innoissaan joka kerta, kun menee pihalle ja tapaa ne 3 kivaa setää.

Tänä aamuna huomasin, että tietokoneen hiiri on nukahtanut. Syykin selvisi pian: Viia oli pätkinyt hiiren johdon kolmeen osaan. Hilkan mukaan se on perinnöllistä. Nyt meillä on uusi langaton hiiri.