On kevät ja kuraa joka paikassa. Asfalttitie on kyllä kuiva, mutta aika tylsää on lenkkeillä sitä pitkin edestakaisin, varsinkin pikkukoiran kanssa, joka ei osaa vielä kulkea hihnassa kovin hyvin. Siispä kaupunkiin lähtiessäni pakkasin kaikki kolme autoon, ja mentiin Jaamankankaalle lenkkeilemään moottorikelkareiteillä. Se olikin hyvä ratkaisu! Samalla tehtiin Unskin ja Pamin kanssa muutama pudotetun esineen noutoharjoitus. Kylläpä tytöt panivat parastaan! Mutta Pamppu oli niin innoissaan harjoituksesta, että n. 5 m ennen luovutusta alkoi tappaa hanskaa raivoisasti, ja hiillyin sille aivan totaalisesti. Nyt harmittaa, kun tuli sanottua toiselle tarpeettoman kovasti . Sain kuitenkin korjattua asian, kun olin ensin laittanut toiset takaisin autoon, ja tein Pamin kanssa vielä yhden treenin, joka menikin hienosti ja sain palkattua kunnolla.

Viia täyttää sunnuntaina 12 viikkoa. Tänään käytiin ottamassa ensimmäiset rokotukset Joensuun Eläinklinikalla. Kylläpä pikkukoirasta oli mukavaa tavata taas uusia ihmisiä! Käytävässä odotteli rauhoituspiikin vaikutusta sakemannivanhus, jota Viia olisi halunnut niin kovasti tervehtiä! Rokotushuoneen pöydällä makasi nukuksissa kissa, jota Viia vähän ihmetteli. Ja laskua odotellessamme sisään tuli aikuinen leonberginkoira ja 4 kk vanha nöffinpentu. Nöffipallero olisi halunnut hirveästi leikkiä Viian kanssa, mutta Viia hiukan väisteli 30-kiloista pikimustaa ja pörröistä megavauvelia. Viialle on kertynyt painoa 9 kg. Se tuntuu paljon painavammalta ja suuremmalta kuin Valo ja Viiru. Mutta kaikki ihmiset ovat Viiasta tosi ihania, ja pennelin onkin helppo saada uusia ystäviä.

Kauppareissulla kävin vielä Pamin kanssa tokoilemassa Liperin torilla. Torihan on viime kesäisen remontin jäljiltä vielä aivan kesken, mutta sieltä löytyi kohtalaisen kuiva, lumivallien ympäröimä paikka. Tehtiin seuraamista, luoksetuloja, kaukokäskyjä ja liikkeestä maahanmenoja. Menee ihan hyvin. Nyt pitäisi saada kimppatreeniä, tai ainakin joku olemaan edes mukamas liikkeenohjaajana.

Pamin lääkekuuri loppui eilen. Hauva vaikuttaa ihan normaalilta, selkä on vain pikkuisen jäykkä, minkä huomaa näin tottuneella silmällä. Ensi viikolla käydään fyssarilla katsastamassa tilannetta.