Eilen oli aivan mahtava kesäsää. Lenkkeilimme koko lauman kanssa kylän ympäri ihastellen kukkivia tienpientareita ja taivaalla leijuvia poutapilviä. Leiriltä jäi valtava treeni-innostus. Harjoittelin Viian kanssa takapään käyttöä vadin avulla: siis etutassut vadin päälle ja takapää pyörimään ympäri. Pikku viksulainen on yhtä hoksaavainen kuin sukunsakin, joten saatiin homma etenemään nopeasti. Takapää pyörii jo molempiin suuntiin. Sitten hieman perusasentoja seuraamista ja lopuksi pallonheittoa pihanurmikolla.

Koska oli asioita toimitettavana kaupungilla ennen illan vepekurssia, käytimme luppoajan Viian kanssa Joensuun kesään tutustuen. Kävelimme Suvantosiltaa edestakaisin ja joen rantapuistossa, missä nuorisoryhmät paistattelivat päivää, lapset leikkivät ja pyöräilijöitä sai ihan väistellä. Viia tapasi puolivuotiaan shitzun pennun. Matkamme jatkui Vapauden puiston läpi torin laidalle ja siitä kävelykadulle. Vanha pariskunta pysähtyi ihastelemaan kaunista koiraa ja silittelemään ja rapsuttelemaan Viiaa. Viia oli kovin otettu ja iloinen ja kiinnostuneena tutki rouvan rollaattoria. Poikkesimme jäätelökioskin kautta torin laitaan penkille istumaan, missä nautiskelimme mansikka-raparperitötterön puoliksi samalla vilinää ihmetellen. Vanha herra tuli viereemme istumaan ja yhdessä totesimme joensuulaisten suorastaan rynnänneen ulos asunnoistaan kesästä nauttimaan. Rauhallinen pikkukoirani oli kaupungilla kuin kotonaan; sitä olisi vaikka voinut pitää irti, jos laki sallisi.

Koska aikaa oli, kävimme vielä Koivuniemen koirapuistossa katsomassa, josko siellä olisi leikkikavereita. Kesällä koirapuistot haisevat muuten kamalilta, mistä syystä leikkituokio pitbull- ja labbispoikien kanssa jäi melko lyhyeksi.

Vepen alkeiskurssilla oli aiheena vienti; ah tuo liikkeistä pelätyin. Laiskuuttani en ole Viialle sitä opettanut sen kummemmin, kuin mitä aikaisemmilla kurssikerroilla hieman maalla on harjoiteltu. Ajattelin opettaa Viialle pitämisen vasta talvella kaikessa rauhassa, kun nyt kesäaiakana on paljon muutakin opeteltavaa. Joka tapauksessa vientiharjoitukset sujuivat jotenkuten: ensin maalla Jonnan kanssa lelua vaihtaen ja sitten veneeseen aivan rannassa ja lopulta jo pienen matkan uiden. Taisi olla vahinko.