Heli & Chrisu sekä minä Pamin ja Unnun kanssa kävimme kokeilemassa SF-elokuvakylän rantaa. Ihana, tyyni ja aurinkoinen loppukesän päivä. Laitoimme maalitolpat n. 5 metrin päähän rannasta ja täytimme vanhan, punaisen kumiveneen. Pamin kanssa tehtiin pari vientiä hienolla menestyksellä. Sitten Unnu sai mennä Helin kanssa veneeseen. Hienosti se siellä nököttikin, kunnes huusin "tule!" Unnu keikkui ja vinkui laidalla aikansa, ja lopulta huusin Helille että antaisi vähän vauhtia sille; pieni rohkaiseva tönäisy takapuoleen runsaiden kehujen kanssa sai aikaan molskauksen ja tytteli ui tarmokkaasti rantaan leikkimään kanssani. Toisella kerralla se hyppäsi hienosti ensimmäisestä käskystä. Seuraavaksi yritin vientiä Unnun kanssa, mutta kun se näki, että palkka meni Helin kanssa veneeseen, se ei suostunut ottamaan minulta mitään suuhunsa, vaan olisi vain karannut uimaan suoraan veneelle! En laskenut sitä kuitenkaan, vaan ajattelin, että pitääpä tiedustella ensin Hannelta hieman tilannetta, ennen kuin lähdetään sössimään koko liike ihan piloille. Heli souti takaisin rantaan ja otti hinausköyden mukaansa, ja lähetin sitten pikkaraisen hakemaan venettä. Se liike menikin ihan loistavasti.

Lopuksi heittelimme vielä koirille vesileluja ja pyysimme niitä tuomaan "rantaan", mikä siis tarkoittaa maalitolppien väliin.

Huomasimme kyllä, että vedessä oli jotain purua, mutta kumpikaan meistä ei osannut sanoa olisiko kyseessä sinilevä ja jokin vaarattomamapi ilmiö. Ilmeisesti se oli sittenkin sinilevää, mutta ei meissä vielä ainakaan mitään oireita näy... Nolostunut

Ranta vaikutti kaikin puolin hyvältä. Toivottavasti ensi kesänä ei ole levähaittoja!

-------------------------------------------------------------

Viikonlopun aikana meille ilmestyi aina silloin tällöin kummia pissalätäköitä lattialle. Tänä aamuna havaitsin, että niitä ilmestyy kai aina ruokailujen yhteydessä. Ensin pelästyin tietysti, että Kiri-pikkuinen on saanut jonkun tulehduksen, tai sitten runsaasti uiskenteleva Pami. Nyt olen melko varma, että ilmiö on nimeltään merkkailu, jota harrastaa meidän ikioma tukkijätkä Pampula. Syötyään ruiskauttaa merkit oman kuppinsa ympärille, kun nykyään talossa vilisee kaikenlaista osingoille yrittäjää - illalla vielä Kiri vaihtui Kuuraan.  Vien kuitenkin pissanäytteen tänään tarkistettavaksi ja mietin sitten tuon ruokailutilanteen rauhoittamiskeinoja.