Kovasti odottamamme paimennuskeikka peruuntui eilen ukkosen ja helteen takia, joten nappasin Viian ja Unskin mukaan ja lähdin Kaunislahdeen vepe-treeneihin. Pami sai tällä kertaa jäädä kotiin huilaamaan, kun kävin sen kanssa kahdestaan uimassa jo aiemmin.

Rannassa olikin menossa hukkuvan pelastustreenit; Laura oli ahtautunut pelastautumispukuun harjoitellakseen elokuun kokeita varten, ja mehän tietysti Viian kanssa osallistuimme operaatioon omalla tavallamme. Viia ei yhtään arkaillut sammakkonaista. Lauralle annettiin meidän oma vesilelu, ja hän kahlasi sen kanssa vyötäröä myöten veteen. Kun Laura alkoi läpsytellä vettä lelulla, päästin Viian irti ja sehän ui reippaasti hakemaan lelun Lauralta! Toisella kerralla Laura meni hartioita myöten veteen, ja taas Viia kävi innokkaasti hakemassa lelun. Luovutuksessa on vielä toivomisen varaa, mutta enhän ole sitä opettanutkaan.

Toisella kierroksella harjoittelimme veneestä hyppyä. Olen hieman arkaillut liikkeen kanssa, koska Viia on vielä kovin nuori ja "irtonainen", ja hyppäämisessä on omat riskinsä. Koska Viialla kuitenkin on erinomaiset liikkeet ja hyvä kehon hallinta, päätin kokeilla. Viia lähti veneilemään Reijan ja Helin kanssa n. 15 m päähän rannasta. Kutsuin sitä, Heli laski irti ja tyttö hyppäsi mahtavalla loikalla hienosti suoraan vatsalleen veteen ollenkaan sukeltamatta ja ui rantaan. Hyppytekniikan tyylinäyte! Myös uintitekniikka näkyy olevan kohdallaan. Ainoastaan silloin, jos Viialle tulee kauhea kiire, se nousee vedessä pystympään ja alkaa polskia etujaloilla - näin esim. lelun nähdessään. Tehtiin veneestä hyppy vielä pitemmällä matkalla eli 30 m päästä. Nyt Viiaa hieman arvelutti pitkä matka ja se keikkui veneen laidalla hetken, ennen kuin pomppasi taas hienolla loikalla veteen ja ui vauhdilla rantaan. Hienot treenit!

Lopuksi vielä Nakupelleunelma pääsi rantaan keekoilemaan ja kävi uimassakin pari kertaa lelun perässä. Mietin kyllä, onko soveliasta esiintyä aivan nudistina julkisella rannalla, kun se Karjalaisen mielipidepalstan mukaan omallakin mökillä on arveluttavaa...